lauantai 10. syyskuuta 2011

Valaistus - keittiö II

Aiemmassa postauksessa mietiskelin mahdollisia vaihtoehtoja keittiön saarekkeen ylle tuleviksi valaisimiksi. Nyt olisi vuorossa lisää keittiön valaistuspohdintaa. 


Yläkaappeja meille ei ole tulossa keittiöön lainkaan. Muutamassa keittiöliikkeessä tähän on suhtauduttu kovinkin epäilevästi. Eikö yläkaappeja, kyllähän keittiössä pitää yläkaapit olla! Ei, ihan tosiaan ei. En ole koripalloilijan varrella varustettu, enkä erityisemmin tykkää varpistella tai vaihtoehtoisesti etsiä kadoksissa olevaa keittiöjakkaraa. Koska yläkaappeja ei tule, myöskään välitilan valaisimia ei tule, ja keittiötason valaistus pitää hoitaa toisella tavalla. Haussa on varrellinen seinävalaisin.


Olen katsellut sillä silmällä Bestliten BL6 seinävalaisinta, värinä joko valkoinen tai musta. Allaolevassa kuvassa valkoinen näyttää upealta (kuten koko keittiö), mutta luonnossa Bestliten valkoinen on mielestäni melko kylmä ja hieman sinertäväkin valkoinen. Musta taasen on hyvin kaunis ja satiinimainen.
via I

via II III

Toinen vaihtoehto on ihastuttava Jieldé. Joko lyhyempivartinen Signal SI301 tai Loft D4401. Jieldéssä pidän erityisesti kuvun ympärillä olevasta renkaasta, josta valaisinta on helppo säätää, tarvittaessa kosteillakin käsillä.


via IV V

Kolmas vaihtoehto olisi Artemiden Tolomeo Wall. Livenä olen nähnyt ainoastaan perinteisen, alumiinisen version, kaunis sekin, mutta tätä pitäisi olla saatavana myös mustana ja valkoisena. Tolomeolle plussaa kuvussa olevasta väkäsestä.

via VI


La Lampe No 222 Gras seinävalaisin kelpaisi myös keittiöön. Hyvin simppeli ja ajaton, ja toistaiseksi vähemmän esillä ollut kuin esim. Tolomeo.

via VII VIII


Ja sitten on vielä Anglepoisen 1228 seinämalli. Väri voisi olla joko Granite Gray tai Alpine White. Valaisimen muoto on jotenkin hellyyttävän suloinen, mutta kooltaan Anglepoise 1228 saattaa kuitenkin olla vähän töpö.


via IX X

Muita varrellisia seinävalaisimia en ole onnistunut löytämään. Näistä kaikista pidän kovasti, mutta kivaa olisi kuulla teiltä lisää ehdotuksia. Entä mikä näistä ylläolevista miellyttää eniten?

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tolomeon Midiä oli ex-ex-kämpässä pari kappaletta keittiön seinällä työtason yläpuolella ja tykkäsin niistä kovasti. Kannattaa tsekata light11.eu nettikauppa, siellä noita on ollut kohtuuhintaan tarjolla ja toimitukset pelaavat Suomeen loistavasti.

Bestliten BL6 mustana olisi kyllä oma valinta näistä vaihtoehdoista, jos Tolomeon jättää pois.

Otto./Osmankäämi

Mia kirjoitti...

Meillä sama juttu; keittiöön ei tule ollenkaan yläkaappeja. Keittiön ikkunan molemmille puolille jää vain tyhjää seinäpintaa, johon aion kiinnittää ainakin toiselle puolelle valaisimen. Jieldéä tai Tolomeo'a olen suunnitellut, mutta Tolomeossa on vähän se, että sitä tosiaan on joka paikassa. Mutta eihän se toisaalta valaisinta huononna, vaikkakin vähän kuluttaa... Kaunishan se on, ei siitä mihinkään pääse. La Lampe no 222 on erittäin potentiaalinen vaihtoehto kahdelle ensin mainitulle. Kun vielä saisi nyt tilattua sen keittiönkin...:)

Iloista viikonlopun jatkoa!

MaaritA kirjoitti...

terve,

samaa mieltä, mä en tykännyt myöskään yläkaapeista... sama suhtautuminen oli vastassa.. pidät pääsi ja sillä sipuli. eihän meillä ole sitten myöskään astiankuivatuskaappia, enkä ole sitä kaivannut päivääkään. näytti siellä olevan pelkkiä muovisia pakasterasioita aiemmin, pääsin niistäkin;p
kivoja valaisimia. ota joku helposti puhtaaksi pyyhittävä... moiiii

Vera kirjoitti...

Kauniita ovat kaikki, vaikea valinta! Ja tykkään kovasti kaapittomasta keittiösuunnitelmastasi. :) Itse olen katsellut Tolomeon seinävalaisinta makuuhuoneeseen yöpöytien ylle. Vaikka sitä nyt jokapuolella on, tykkään silti sen ajattomasta ulkonäöstä.

Itsekin voin suositella jo mainittua light11.eu kauppaa, omat Costanza-valaisimet tilasin sieltä ja tulivat 5 päivässä kotiovelle. Tolomeota olen katsellut italialaisesta Sistemi di Luce-verkkokaupasta (en ole tilannut aikaisemmin), jossa sen useampi versio on tällä hetkellä tosi hyvässä tarjouksessa (vinkkivinkki). :)

Sahrami kirjoitti...

Meille tulee VAIN astiankuivauskaappi, koska mulla on aina jotain härpäkkeitä, jotka on pakko laittaa kaappiin kuivumaan. Eivät ole oikein esteettisiä ja mun hermoilla ei t-o-d-e-l-l-a-k-a-a-n kuivailla pyyhkeellä kuin pakolliset...
Mutta yläkaappeja ei tule, jo senkin takia, että en yletä kuin kahdelle alimmalle hyllylle. Tappi mikä tappi.
En ole vielä mennyt yhdenkään keittiösuunnittelijan puheille, ja voi olla, etten menekään. Sen verran kristallinkirkkaana on omat tarpeet ja haaveet, en tällä hetkellä pysty vastaanottamaan yhtään ehdotusta.

Minun silmääni parhaiten sopii tuo Bedtliten malli, jotenkin esim. tolomeosta tulee aina mieleen koulupöydän lamppu ;-)

musta peltikatto kirjoitti...

Otto - kiitos vinkistä!

Musta Bestlite on ihana. Kävin sitä ihailemassa Artekissa, mattamusta pinta on hyvin kaunis. Hintataso taitaa kuitenkin olla järkevämpi brittiläisissä nettikaupoissa :)

Mia - ihanaa, hengenheimolainen, ei yläkaappeja! Myös meille on tulossa keittiön ikkunan molemmin puolin tyhjää seinää ja juuri sinne näitä valaisimia mietin. Esittelen keittiösuunnitelmia tarkemmin heti kun olemme päättäneet keittiötoimittajan.

Tolomeo'ta tosiaan näkyy jokaikisessä sisustuslehdessä, mutta tykkään kyllä siitä. Olohuoneeseen on todennäköisesti tulossa iso Tolomeo lattialle, joten ehkäpä keittiöön joku toinen. Kivaa puuhaviikkoa!

musta peltikatto kirjoitti...

Maarit - kiitti, niin teen :) Koska en halua keittiöön yläkaappeja, en niitä myöskään ota. Tästä periaatteesta on kyllä lipsuttava kodinhoitohuoneen puolella :) Ilman yläkaappeja siellä olisi liian vähän säilytystilaa.

Eiks olekin nättejä valaisimia, jepjep.

Vera - kiitos, kiva kuulla. Sistemi di Luzen ja Eden Illuminazionen sivuilla onkin tullut vietettyä aika paljon aikaa. En ole vielä tilannut kummastakaan, mutta kunhan osaan päättää ja pääsen vauhtiin...

Tolomeo on varmasti tosi hyvä valinta makkariin, se on ilmavan kevyt ja helposti säädettävissä.

Sahrami - Bestlite olikin näistä ensimmäinen, johon ihastuin :)

Näimme Rakentaminen-messuilla yhdellä ständillä vetolaatikon, jonka sisällä oli astiankuivaussysteemi. Siinä oli muistaakseni kaksi ritilärivistöä ja valutusalusta. Sellaisen haluan meille, käsintiskatut astiat saa kätevästi piiloon eikä tarvita yläkaappeja :)

Kati kirjoitti...

Jielde, Jielde!:D
On niin ihku ja klassikko! Joten siihen muotoon ei silmä väsy.
Muutenkin noista keittiö jutuista -- olisin halunnut vetolaatikko kylmiön ja pakastimen. Olivat vielä aika hinnakkaita, joten meillä jäi vielä ostamatta tähän taloon. Ehkä siihen kolmanteen....
T, tilda

Koti Rakentuu kirjoitti...

Bestliten BL6 olisi minun valintani! Löysin kivan blogisi, itsekin rakennamme ja pääsemme muuttamaankin jo ihan pian, mutta silti edelleen näitä toisten projekteja innolla seurailen. Teille on kiva koti tulossa!

musta peltikatto kirjoitti...

Tilda - Jieldén pyöreät muodot kyllä hivelevät silmää. En usko, että kyllästyisin niihin koskaan. Värivaihtoehtojakin on kiitettävästi.

Mekin olemme katselleet KitchenAidin kylmäkoneita. Tuntuu siltä, että tietyt merkit ja valmistajat, jotka ovat Keski-Euroopassa normaalihintaisia, ovat Suomessa suorastaan kalliita. Tylsää.


Koti rakentuu - kiitos, kävinkin jo samantien vastavisiitillä, ja liityin seuraamaan blogiasi :)

Heidi K kirjoitti...

Ihania vaihtoehtoja kaikki :) Huolisin noista minkä vaan! Ehkä jos pakko olisi valita, niin valitsisin BL 6 , so beautiful!

pieni mopo kirjoitti...

Aivan mahtava blogi sinulla =) Tupsahdin blogiviidakon lävitse tänne ja ihastuin oitis. Meillä on tuollainen ilman yläkaappeja keittiö myös ja hyvin on toiminut, mutta valaistuksen puute on melkoinen, joten valaisinjutut tulivat kuin tilauksesta. Kiitoksia

musta peltikatto kirjoitti...

Sammakkoprinssi - loppusuoralle taitavat selvitä juuri BL6 ja Jieldé :)

pieni mopo - kiitos, kivaa, kun kävit. Tervetuloa toistekin! Ihana blogin nimi sinulla, todella symppis :) Tulen pikimmiten vastavierailulle.

Hanna kirjoitti...

Ihania valaisimia ja tuo ensimmäinen valkoinen keittiö on kyllä kaunis.
Annan ääneni Bestlitelle tai Tolomeolle vaikka kauniita ovat kaikki.

musta peltikatto kirjoitti...

Hanna - Niinpä, voi tätä valinnan vaikeutta, kun useampi miellyttää silmää. Tolomeosta tykkään, iso lattia-Tolomeo on ilmeisesti tulossa olohuoneeseen. Keittiöön sitten ehkä ensi-ihastukseni Bestlite :)

Matti kirjoitti...

Hienoja valaisimia, minkälainen valonlähde näissä lampuissa on?

musta peltikatto kirjoitti...

Balee - kiitos. Valaisimien valonlähteet ovat

Bestlite BL6 - E14/40W
Jieldé SI301 - E14/40W
Jieldé D4401- E27/100W
Tolomeo - valaisimesta on useita eri versioita, valonlähteinä mm. E14/40W, E27/100W, led 5x2W tai led 1x10W
La Lampe No222 Gras - E14/60W ja
Anglepoise 1228 - E27/12-15W