perjantai 23. syyskuuta 2011

Raksakuulumisia

Edellisestä raksapostauksesta on vierähtänyt tovi, vaikka raksalla on paljon puuhailtukin. Tai no, puuhailtu ja puuhailtu, meidän varsinaissuomalais/pohjalaiset rakennusammattilaisemme ovat tehnet töitä kovaa ja korkealla työmoraalilla, ja paljon on saatu aikaiseksi.

Alakerran ulkoseinät ovat täydessä korkeudessa, jee, ja myös osa väliseinistä. Meille ei tule ontelolaattoja vaan välipohja valetaan paikalla betonista ts. meille tulee valuholvi. Tästä syystä kaikkia väliseiniä ei ole voitu vielä muurata, sillä ne olisivat valuholvin muottikaluston tiellä. Ennen muottiasennusta alustan puhtaus ja tasaisuus on varmistettava. Tätä varten alakerran betonilaatalta on putsattu ja poistettu kaikki ylimääräinen.

Alakerran maanvastaisten ulkoseinien slammaus on aloitettu. Slammauksen päälle on hitsattu kumibitumikermiä. Bitumikermin päälle on laitettu vielä lämmöneristys. Salaojat on asennettu paikoilleen.

Asuinrakennuksen lisäksi pihapiiriimme tulee kaksi pihavarastoa ja autotalli. Tällä viikolla Rivesetin miehet ovat rakentaneet pihavarastojen perusmuurille valumuottia. Ensi viikolla valumuotin rakentaminen jatkuu ja välipohjan muottikalustoa päästään asentamaan. 


5 kommenttia:

Tilda kirjoitti...

MOI,
Olen nyt kyllä ihan "hiukkasen" kateellinen tuosta näköalasta!!!;D
Absolutely Fabulous!!
T, Tilda

musta peltikatto kirjoitti...

Tilda - kiitos, tykkään siitä itsekin kovasti.
Vai tarkoititko näköalaa raksamiehiin päin ;P
Heistäkin tykkään, kivoja ja hyviä ovat :)

Tilda kirjoitti...

Moi,

Juu -- kummassakaan näkymässä ei vikaa. Mutta toi "ulappa" vie voiton!
;D Tilda

Vera kirjoitti...

Teillä on hienosti talo edennyt. Kohta varmasti päästään ihailemaan sitä koko komeudessaan. Ja nuo maisemat on kyllä todella upiat! :)

musta peltikatto kirjoitti...

Vera - kiitos. Odotan kovasti, että talo olisi jo harjakorkeudessaan ja fiilis on vähän kuin lapsilla jouluna - malttamaton. =)