perjantai 30. syyskuuta 2011

Betoniseinän lautamuotti

Tykkäämme betoniseinästä, tykkäämme betonilattiasta. Aiemmassa postauksessa ihailin kaunista, vaakalaudoitettua perusmuuria, joka jäi täyttöjen alle piiloon. Samalla toivoin, että saisimme ujutettua kotiimme samanlaista seinää. Sanotaan, että jos jotain oikein kovin toivoo, usein sen myös saa. No, seinä, johon portaat kiinnittyvät, valetaan betonista. Ja jippii, seinästä tulee toivomamme vaakasuoraan lautamuottiin valettu betoniseinä, joka myöhemmin todennäköisesti maalataan. 


Viime viikolla haimme hienosahattua lautaa valuseinää varten. Ja tältä raksalla näytti eilen, kun lautamuotin toinen puoli oli rakennettu. Muottiin on piirretty porrasaskelmien paikat. Portaat tullaan myöhemmin valamaan paikalla. 

Kuluneella viikolla valuholvin muottikalustoa on asennettu. Asentaminen aloitettiin teknisestä tilasta.

Seuraavaksi vuorossa on lastenhuoneiden ja olohuoneen valuholvin muottiasennus, ja vähitellen koko alakerta peittyy muottikaluston alle. Paikallavalettavaan betoniseen välipohjaan tullaan upottamaan valaisimia. Tällä hetkellä odotamme kovasti Belgiasta tilaamiamme betoniin upotettavia valaisimien asennuskoteloita. Valamaan päästään toivottavasti ensi viikolla.
Kaunista viikonloppua ja lokakuun alkua! Aurinko paistaa ja mittari näyttää +19°, ihanaa.

5 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Miten päädyitte valuholviin? Miten se eroaa ontelolaattalattiasta ominaisuuksiltaan?

Vera kirjoitti...

Komialta näyttää ja tuosta betoniseinästä tulee varmasti upea. Malttamattomana jäädään odottelemaan projektin etenemistä. :)

musta peltikatto kirjoitti...

Laura - Pohjaratkaisumme on sellainen, että yläkerran olohuoneen ja makuuhuoneen välinen "silta" olisi joka tapauksessa pitänyt valaa. Emme haluneet kotiimme valmiita elementtejä, arkkitehtonisesti valuholvi miellytti meitä enemmän. Ontelolaattaan verrattuna valuholvin ääneneristyksen pitäisi olla parempi.

Vera - Olen betoniseinästä jo etukäteen hurjan iloinen - toivottavasti valussa kaikki menee hyvin. =)

pieni mopo kirjoitti...

Rappusseinäsi muottikin näyttää niin kuolettavan upealta, että tuskin maltan odottaa seinävalun näkemistä. Onneksi pääsee näin blogin välityksellä ihastelemaan muiden hienoja projekteja =)

musta peltikatto kirjoitti...

Kiitos, pieni mopo. Olen aivan palavissani ja malttamaton =) Vielä kun tilaamiemme valaisimien asennuskotelot saapuisivat...