maanantai 10. lokakuuta 2011

Tuolirakkaus - DSW

Olen aitojen ja hieman raakojenkin materiaalien ystävä. Tykkään betonista, puusta, metallista, lasista - mutten muovista. Kotona olen yrittänyt korvata kaiken mahdollisen taikinakulhoista lähtien ei-muovisella vaihtoehdolla. Lastenhuoneet ovat tästä säännöstä iso poikkeus, siellä on muovia koko muun kodin edestä. Mutta, mutta... yksi tuoli, osittain muovinen sellainen, on hurmannut minut ja pitänyt minua jo pidemmän aikaa pauloissaan. Kun kaiken lisäksi siinä on erittäin hyvä istua, periaatteet pitää vissiin - taas - heittää romukoppaan.

Tämä kaunokainen on siis Eames DSW Plastic Side Chair. Olen käynyt Artekissa muutamia kertoja koeistumassa DSW:n, joten kovin pitkää istumiskokemusta minulla ei ole. Riittävästi kuitenkin. Kun ulkonäkökin on vielä esteettisesti puhutteleva, en oikein keksi mitään syytä, miksi nämä eivät voisi muuttaa meille. Kakkosvaihtoehtokin löytyy, mutta siitä lisää toisessa postauksessa. 

9 kommenttia:

pieni mopo kirjoitti...

Kieltämättä nuo kaunokaiset ovat tehneet aina suuren vaikutuksen. Niiden jalkojen sirous, mittasuhteet ja tuon istuinkupin muotoilu ovat niin kohdillaan kun olla ja taitaa.

Mia kirjoitti...

Mun suosikki nro 1. myös. Me ehdottomasti tarvitsemme uudet ruokapöydän tuolit ja nämä ovat tällä hetkellä (ovat jo jonkin aikaa olleet) ykkösvaihtoehto. Mutta riittääkö budjetti näihin, onkin jo toinen juttu. :)

Hanna kirjoitti...

Nuo ovat kyllä niin kauniita. Ottaisin meillekin erittäin mielelläni.

Vera kirjoitti...

Jeps, jeps, tykkään myös. Ja keinutuoli on myös ihana. Nämä ja seiskat ovat ehdottomasti klassikoita makuuni. :)

musta peltikatto kirjoitti...

pieni mopo - Kyllä, näissä design on niin onnistunut kuin olla voi. Samaan aikaan siro ja tukeva, ja niin ihana. =)

Mia - Mekin tarvitsemme uudet ruokapöydän tuolit, samassa veneessä ollaan. Budjettia en vielä ajatellut, unelmilla ja haaveilla ei saa olla budjettia. =)

Hanna - Eivätkö olekin ihania; keveitä ja samalla niissä on kuitenkin todella hyvä istua.

Vera - Totta, keinutuoli on myös upea. Kuopuksemme unelma on istua keinutuolissa takkatulen ääressä ja syödä omenapiirakkaa.=) Toivottavasti näin joskus ensi vuonna.

Christa kirjoitti...

Voisikohan tuollaiset pyytää tuparilahjaksi. Hih.

Mutta juu, näistä nimenomaa puujalkaisista Eameseista minäkin tykkään kovasti.

musta peltikatto kirjoitti...

Hyvä idea! =)
Puujalkaiset ovat vieneet minunkin sydämeni <3

Anonyymi kirjoitti...

Olen vain ymmärtänyt että istumakorkeus on reippaasti matalampi kuin nykystandardi tuoleissa, eli tottuminen vie jonkin aikaa ennenkuin olo ei ole "kakaramainen" istuessa. Tai sitten pitää lyhentää pöydän jalkoja!

musta peltikatto kirjoitti...

Anonyymi - Kiitos, tosi hyvä huomio, tätä en tullut ajatelleeksikaan. En ole koskaan koeistunut tuolia pöydän ääressä. Se, että leuka ottaa kiinni pöydän reunaan, ei ole mikään erityisen mukava tunne. ;)