keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Raudoitusta

Eilen sähkömies asensi valuholviin upotettavien valaisimien asennuslaatikot paikoilleen ja veti tarvittavat putkitukset johdoille. Lauri sai valmiiksi makuuhuoneen puurakenteisen erkkerin muottiasennuksen. Erkkerin rakennetta vahvistetaan vielä kahdella teräspalkilla. 

Aikataulusyistä myös vesi- ja viemäriputket piti vetää paikoilleen ennen raudoitusta. Olimme illalla avustamassa putkimiestä putkien asentamisessa. Lopuksi oli jo niin pilkkopimeää, että avuksi piti ottaa auton valot. Myrskyävä tuuli hankaloitti asennusta lisää varastamalla hetkeksi asennuskaaviot. Tänään piipahdimme raksalla katsomassa menivätkö asennukset edes sinnepäin, ja oikein hyvältä siellä näytti.

Kohteen vaativuuden vuoksi valuholvin raudoitus oli merkitty rakennepiirustuksissa tehtäväksi eri paksuisilla teräksillä, joten betoniteräsverkkoja ei voida käyttää. Tänään raksalla olikin aikamoinen surraus meneillään. Loppuviikko kuluu surrauksen merkeissä. 

Asuinrakennuksen ja pihavaraston väliin rakentuvan terassin tukimuurin valumuottia rakennettiin myös tänään. Kuvassa Pasi merkitsee muottiin raudoituksen paikkoja. Ensi viikolla kaupungin rakennustarkastaja tulee tarkastamaan raudoituksen. Ja sen jälkeen valetaan, paljon. 

2 kommenttia:

Apila kirjoitti...

Mielenkiintoista seurata talonne rakentumista, kun rakennustapakin on erikoinen- vaikuttaa aika haastavalta! Mutta hieno tulee varmasti! meilläkin sade vaikeuttaa työntekoa, saisi olla poutaa!! Tsemppiä valutalkoisiin ;)

musta peltikatto kirjoitti...

Kiitos tsempistä! Poutakelejä mekin toivomme. Vaikka talvesta tykkäänkin, räntää ei tarvitsisi tulla lainkaan ja luntakin vasta joskus ensi vuoden puolella. :)