lauantai 27. elokuuta 2011

Viikonlopun inspiraatio

Inspiraatiota ja ihanuutta viikonlopuksi - betonilattiafiiliksiä. Miten se voikaan olla niin uskomattoman kaunis, jopa kuluneena, halkeilleena ja läikikkäänäkin (ohoh, onpas oudon näköinen sana kirjoitettuna). Unelmoin ja himoitsen, ehkä meillekin...
via I II III IV V VI VII VIII IX 

Istahda nojatuoliin, ota lasi punaviiniä ja enjoy! Kaunista viikonloppua!11 kommenttia:

Sammakkoprinssi kirjoitti...

Tulin heti vastavierailulle!

Ihanalta näyttää teidän projekti ja kerrassaan ihania kuvia tässä postauksessa, mee laik!

Sammakkoprinssi Villa Helminauhasta

Mia kirjoitti...

Mulla on valkkaria :)
Ei mutta ihania kuvia olet löytänyt. Juuri äsken raksalla ihailtiin meidän käsittelemätöntä lattiaa, että miten sen päälle raaskii laittaa mitään, kun se on jo tuollaisenaan niin hieno. Saattaa olla että jätetäänkin se sellaiseksi.. Ihanaa viikonloppua teille!

MaaritA kirjoitti...

Me just laitettiin kokolattiamatot joka huoneeseen, myös pesutiloihin ;o

Nyt ollaan todella tyytyväisiä=DD

Mörcheva

musta peltikatto kirjoitti...

Sammakkoprinssi - Kivaa, kun tulit visiitille, kiitos!

Tunnelma ja värisävyt ovat mielestäni näissä kuvissa niin kauniit.

Mia - Joo, valkkarikin sopii hienosti :)

Niinpä, raakabetoni on itsessään jo niin kaunista. Meilläkin on tukimuuria ja raakavalua, jotka ovat niin nättejä, että on ihan sääli, että ne jäävät kokonaan piiloon.

musta peltikatto kirjoitti...

Mörö - ;D Eikö teidän saunassa Oslossa ollut kokolattiamatto? Oikein sellainen keinokuitukarvainen. Jepjep, makuja on monenlaisia ;D

Tilda kirjoitti...

Moikka,

Vesihiottu betonilattia on ehdoton ihanuus -- jos meille olisi tullut kivitalo, olisi ehdottomasti harkinnut sitä vaihtoehtoa!
T,Tilda

Bella kirjoitti...

Minkälainen lattia-ratkaisu teille tulee, siis ihan betonista?
Oltaisi miehen kanssa haluttu Decosin Terralime - laastilla tehty lattia mutta 30neliötä maksaa ihan hulluna...
Harmittaa.. Laatoissa inhoan saumoja!
eillä näyttää olevan ihania lattia pintoja... Me haaveillaan betoni-tyyppisestä ja kelottuneesta puusta!

musta peltikatto kirjoitti...

Hei Bella,
kiva, kun tulit tutustumaan blogiimme. Kävin jo kurkkaamassa blogiasi, ja näytti niin kivalta, että jään seuraamaan, ja tulen pian uudelleen :)

Unelmoimme betonilattiasta, ja muutenkin betoni on materiaali, josta pidän valtavan paljon. Arkkitehtimme rakentaa nyt samaan aikaan taloa, ja hänelle tulee litiumkäsitelty betonilattia. Kun näemme miten se hänen talossaan onnistuu, teemme lopullisen päätöksen. Betonilattia on kuitenkin toive numero 1.

Minäkään en tykkää laattasaumoista, ja siksi haluan, että kaikki meille tulevat laatat ovat kalibroituja, jotta ne voidaan asentaa puskusaumalla tai ainakin lähes puskusaumalla.

Kivaa sunnuntai-iltaa!

Bella kirjoitti...

Ihanaa kun vastasit! Ja kiva kun kävit vastavuoroisella vierailulla! :)

Jahas! Mielenkiintoista kuulla miten se sitten onnistuu..
Betonilattiamme tulisi siis alunperin keittiöön mutta itse haaveisin siitä myös takkahuoneeseen..jotenkin..!

Mieheni epäili sitä, kuinka kosteus haihtuu/vaihtuu jos betonilattia joudutaan kuitenkin käsittelemään jollakin pinnalla... tällä hetkellä takkahuoneessa "maanvarainen" lattia jossa korkkilaatta päällä! Itse en oikein näistä hengittävyys-asioista ja ongelmista ole niin perillä mutta onneksi hän huolehtii siitä puolesta!! Myös mukavuus-lattialämpö olisi tosi tosi kiva! Vilukissa kun olen! :)

Palataan astialle! ;) Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Terve,

hieno blogi ja upea talo teille tulossa! Betonilattia kiinnostaa myös meitä ja olisi mukava saada kommentteja lattiasta. Kerroit, että arkkitehtinne on tekemässä litiumkäsiteltyä betonilattiaa taloonsa. Onko talo jo siinä vaiheessa, että lattia on valmis? Kuviakin voisit myös laittaa jos saat luvan :)

Oletteko itse edelleen betonilattian kannalla? Ja vielä onko tiedossa hyviä, suositeltavia urakoitsijoita, joilla olis kokemusksia betonilattioiden tekemisestä omakotitaloihin?

Terveisin
Talon rakentjat

musta peltikatto kirjoitti...

Talon rakentajat - Kiitos kommenteistanne. Tapasin arkkitehtimme eilen ja kyselin häneltä lattiasta. Hänen talonsa ei ole vielä siinä vaiheessa, että lattia olisi valmis. Se on valettu, mutta loppukäsittelyt puuttuvat (litium+hionnat). Valun tehneellä lattiamiehellä oli ymmärtääkseni vähän asenneongelmaa, muuten ok. Loppukäsittelyt arkkitehtimme aikoo tehdä itse.

Emme ole vielä tehneet lopullista ratkaisua lattian suhteen. Koska talossamme on valettua betoniseinää, parkettilattia voisi tuoda tarvittavaa "lämpöä". Toisaalta tykkäämme betonilattiasta valtavasti. Odotamme, että näemme arkkitehtimme valmiin lattian, ja teemme sitten päätöksen. :)

Tsemppiä teille projektiinne!